Indramning af billeder


Nogle tips til indramning af billeder

Køb en kvalitetsramme


Der er mange forskellige rammer på markedet. Normalt får du det, du betaler for, så dyrere rammer er mere tilbøjelige til at holde længere og bedre beskytte og forbedre dit billedes udseende.


Rammens farve er vigtig, fordi det hjælper med at få billedet til at skille sig ud på væggen (eller det modsatte, hvis det er det, du vil have). En måde at få det til at skille sig ud kunne være at få en ramme i væggens komplementærfarve. Her er en af mange tilgængelige vejledninger til komplementærfarver.


Prøv at forhindre billedet i at røre ved glasset, enten ved hjælp af en passepartout eller en dybere ramme; det hjælper med at forlænge billedets levetid.


Et andet godt tip er at købe en ramme, der er større end dit print, og derefter bruge en passepartout, der har en lidt mindre udskæring end dit billede. Disse fås også i forskellige farver og farven er, ligesom rammen, med til at definere billedets udtryk på væggen.


Hvis du er i tvivl, så gå efter en sort ramme og en hvid passepartout - dette er tidløst og elegant. Størrelsesmæssigt ville jeg gå efter en 40x60 cm ramme / 31,9x47,3 cm passepartout til A3+ og en 30x40 ramme / 20x28,7 cm passepartout til A4.


Jeg har handlet rammer og lignende mange gange i denne gode butik.

Syre


For at bremse eller helt forhindre processen, hvor billedet bliver gulligt over tid, bør du undgå alle former for syreholdige produkter ved indramning. Nogle rammer har let syreholdigt pap og/eller bagplade. Det er muligt at købe syrefri baggrunde til indraming af billeder. Mange rammer lavet på mål og dyrere færdige rammer indeholder ingen syreholdige komponenter overhovedet, så vær grundig ved køb af ramme.

Hæng billedet et beskyttet sted


Undgå direkte sollys; for meget UV-lys vil skade dit billede. Det er muligt at købe rammer med glas, der kan blokere UV lys.


Høj luftfugtighed vil også skade dit billede.


Du skal selvfølgelig kunne nyde dit billede, men undgå skarpt, kraftigt lys direkte på billedet, for det vil også skade det. Den foretrukne måde er et blødt, diffust lys omkring billedet og tæt på det.